Programma
PraktischInschrijven
Partners

BIO'S VAN DE SPREKERS
 Sessie 1.3


Mieke Van Hecke behaalde een doctoraat in de rechten, een licentiaat in de criminologie en is ook kandidaat in de letteren en wijsbegeerte. Na haar studies werd ze assistent aan de UGent en van 1969 tot 1985 was ze tevens advocaat aan de balie van Gent. In 1995 werd ze verkozen tot Volksvertegenwoordiger in het Vlaamse Parlement (CD&V). Daar was ze o.a. lid van de commissies cultuur, media en sport.
Van 1 juli 2004 tot 1 september 2014 was Mieke Van Hecke directeur-generaal van het Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs (VSKO). Tussen 2010 en 2013 was ze ook regeringscommissaris bij het Vlaams Fonds voor de Letteren, en ze is tevens lid van de Algemene Vergadering van het Poëziecentrum. Zij heeft een groot hart voor cultuur en rechtvaardigheid. Haar strijd tegen armoede is daar een voorbeeld van.

Dirk De Wachter is psychiater, psychotherapeut en diensthoofd van de campus Kortenberg (Universitair Psychiatrisch Centrum van KUL). Hij is opleider en supervisor in de gezinstherapie in verschillende centra in binnen- en buitenland. Bovendien spreekt hij zich vaak uit over ethische en maatschappelijke thema’s van de psychiatrie. Hij publiceerde in 2012 Borderline Times en in 2014 Liefde- een onmogelijk verlangen? bij Lannoo Campus.

Kristien Van Damme begeleidt wekelijks als vrijwilliger een samenleesgroep in De Loft (CGG Waas en Dender), een dagactiviteitencentrum voor mensen met een psychische kwetsbaarheid in Dendermonde. Ze werkt in het Deeltijds Kunstonderwijs en geeft Literaire Creatie in de Kunstacademie van Geraardsbergen.