Programma
PraktischInschrijven
Partners

BIO'S VAN DE SPREKERS
 Sessie 1.2


Kim Blackburn studeerde Sociologie en Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. In die laatste richting studeerde zij af met haar specialisatie in de representatie van stereotype beeld- en tekstmateriaal in kinderboeken. Aansluitend richtte zij Spinzi op, aanvankelijk als kinderboekwinkel gespecialiseerd in geëmancipeerde en multiculturele kinderboeken. Tegenwoordig is Spinzi een kennisplatform voor emancipatie en diversiteit in kinderboeken waar vanuit professionele diensten worden aangeboden, zoals onderzoek, exposities, advies, lezingen en online kinderboekverkoop.

Tania Van Acker werkt bij Stichting Lezen en is er betrokken bij O Mundo – een kleine Wereldbibliotheek. Dit is een project dat de mooiste prentenboeken uit de hele wereld wil binnenbrengen in multiculturele klassen. Ondertussen zijn er twee boekenpakketten samengesteld met 10 anderstalige boeken en een achtergrondbibliotheek. De vertaling, het audioboek en de lestips krijg je er gratis bij. De pakketten zijn te koop via www.omundo.be
Patrizia Civetta is verbonden aan het Regionaal Integratiecentrum Foyer vzw, waar ze met de boeken van O Mundo aan de slag gegaan zijn en o.a. meertalige voorleesuurtjes in de Brusselse bibs organiseren.

Chokri Ben Chikha is een Vlaams/Belgisch acteur en theatermaker. Sinds 2007 is hij docent en artistiek onderzoeker aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van de HoGent. Vandaag concentreert hij zich voornamelijk op de voorstellingen van zijn gezelschap Action Zoo Humain en is hij gastprofessor aan het KASK/HoGent. Hij geeft lezingen en performances in binnen- en buitenland en is opiniemaker binnen het Vlaamse cultuurlandschap.

Rachida Lamrabet (bio volgt)