Programma
PraktischInschrijven
Partners

BIO'S VAN DE SPREKERS
 Sessie 1.1


Charles Ducal schreef zes dichtbundels die in 2012 werden verzameld onder de titel Alsof ik er haast ben. In 2014 verscheen een nieuwe dichtbundel De buitendeur. Behalve poëzie schreef hij ook een verhalenbundel (De meesterknecht), een brievenboek met Kamiel Vanhole over de opkomst van extreemrechts en het gedichtendagessay in 2010 (Alle poëzie dateert van vandaag), een pleidooi voor het ontwikkelen van de leesvaardigheid in poëzie via het onderwijs. Hij is van 2014 tot 2016 de eerste Belgische Dichter des Vaderlands (www.dichterdesvaderlands.be). Charles Ducal stond 37 jaar voor de klas als leraar Nederlands en is nu gepensioneerd. Hij leidde meer dan twintig jaar een leeskring in cc de borre in Bierbeek en is peter van het Lezerscollectief.

Rudy Vanschoonbeek richtte in 1983 Uitgeverij Dedalus op en was vervolgens directeur bij de uitgeverijen Singel 262 (nu WPG uitgevers België) en Standaard Uitgeverij. Hij werkte ook bij enkele andere uitgeverijen. In 2008 startte hij Uitgeverij Vrijdag op, een brede publieksuitgeverij voor literaire fictie, non-fictie en kinderboeken. Sinds 2004 is hij voorzitter van de Vlaamse Uitgevers.

Sylvie Dhaene studeerde Psychologie en Kunstgeschiedenis. Ze was 16 jaar lang directeur van het Huis van Alijn in Gent, is voorzitter van het Circuscentrum vzw en won in 2009 de prijs voor Cultuurmanager van het jaar. Sinds 2014 is ze directeur van Stichting Lezen.