Programma
PraktischInschrijven
Partners

PROGRAMMA: DE BUITENSPIEGEL

 

 

De Buitenspiegel

In dit afsluitende plenaire gedeelte geven we het woord aan iemand die niet uit het hart van de boekensector zelf komt, maar vanuit zijn eigen ervaring toch een heel interessante visie kan voorschotelen.

Studio 100 is een mediabedrijf dat ook boeken uitgeeft. Diverse uitgevers halen mensen uit de televisie en de filmwereld aan boord. Andere uitgevers richten zelf een productiehuis op voor televisieprogramma’s. De werelden van film, televisie en boeken geraken steeds meer en meer met mekaar vervlochten. Hoe ziet Hans Bourlon de verhouding tussen de mediawereld en het boekenvak verder ontwikkelen? Als CEO van Studio 100 kent hij de mediawereld als geen ander. Als boekenliefhebber volgt hij met belangstelling de uitgeverswereld. Zijn bijzondere invalshoek kan tot interessante inzichten leiden.

In 1996 richtte Hans Bourlon samen met Gert Verhulst en Danny Verbiest het productiehuis Studio 100 op. Hij is er nog steeds een van de drijvende krachten en schrijft er onder andere mee aan liedjes, musicals en filmscenario's. Hans Bourlon werd in 2005 en 2007 genomineerd voor de onderscheiding "Manager van het Jaar". In 2008 won hij deze onderscheiding samen met Gert Verhulst, medeoprichter van Studio 100. (bron: Wikipedia)