Programma
PraktischInschrijven
Partners

PROGRAMMA: SESSIE 1.2

 

 

1.2 Crowdfunding: kansen en valkuilen
Roy Cremers, Bob Van Laerhoven, Etienne Verbist
Moderator: Gitte Van Hoyweghen

De term 'crowdfunding' wordt steeds meer opgeworpen als alternatief voor de traditionele financiering van projecten. Ook in de letterensector wordt voorzichtig geƫxperimenteerd met projecten waarbij (grote) groepen mensen boeken, projecten, ideeƫn... financieel steunen. De rol van spelers als uitgeverijen, banken, auteurs, literaire organisaties en lezers, wordt daardoor onherroepelijk anders ingevuld. Door de alomtegenwoordigheid van sociale netwerken, de technische mogelijkheden en de lage drempels bij verschillende crowdfunding-platformen zijn er ongetwijfeld veel kansen voor crowdfunding-projecten. Maar wanneer en in welke omstandigheden is crowdfunding succesvol en wat zijn de valkuilen. In dit panelgesprek delen enkele ervaringsdeskundigen hun inzichten met het publiek.

Roy Cremers is initiatiefnemer en projectleider van voordekunst.nl, het meest succesvolle crowdfunding platform voor kunstprojecten in Nederland.
Bob Van Laerhoven is full-time auteur en experimenteert via zijn blog en sociale media met crowdfunding voor de vertaling van zijn boeken.
Etienne Verbist is mede-initiatiefnemer en algemeen directeur Crofun.be.